Hak og Snit

Hvem er jeg og hvorfor denne side?

Jeg hedder Heidi og er 54 år. Jeg bor sammen med min kæreste Jacob, som jeg dyrker klatring sammen med i vores fælles fritid. Jeg har tre voksne børn og snart 5 børnebørn. 

​I april 2017 så Jacob og jeg dokumentarfilmen “Forks over Knives”. Da vi havde set den færdig kiggede vi hinanden i øjnene og sagde: “hvordan gør vi det her?”

Med al den information vi havde fået i filmen, var det ikke et spørgsmål, om vi skulle ændre noget – men blot hvordan.

​Jeg begyndte at søge på nettet omkring Whole Foods – plantebaseret mad, og hvordan man kommer i gang. Jeg fandt imidlertid ingenting, udover veganske madblogs med opskrifter. Jeg begyndte dernæst at søge på engelsk og fandt pludselig det, jeg søgte. Efter en kort research gik vi i gang med at rydde op i køkkenskabe, køleskab og fryser – vi gik all in på projektet fra start.

Jeg personligt har det meste af mit liv haft store problemer med min fordøjelse, og de bivirkninger der kommer deraf. Jeg har egentlig altid syntes at jeg levede sundt og spiste en varieret kost, som det jo anbefales. Min kæreste Jacob havde alt for høje kolesteroltal, og var tæt på at blive sat på medicin. Han havde desuden hudproblemer (psoriasis-lignende eksem, uden at være det, sagde lægerne). 3 uger efter vi havde lagt kosten om var Jacob hos sin læge for at få taget nogle tests. Lægen kiggede undrende på ham og spurgte hvad han havde lavet, fordi hans kolesteroltal var helt nede under de “normale”. Det eneste han kunne fortælle var, at han havde ændret kosten til plantebaseret. Det havde han dog aldrig hørt om. Min fordøjelse blev også meget hurtigt bedre, og jeg har ikke haft problemer med det siden – og Jacobs hud ændrede sig de efterfølgende måneder til det meget bedre.

Vi var så glade – det de sagde i filmen virkede!

Alle de her ting sammenlagt gør, at jeg har svært ved ikke at videreformidle den viden og erfaring, jeg har, og derfor har jeg nu stiftet Hak og Snit.